
یک تیم بین المللی از دانشمندان از تشعشعات سنکروترون برای تصویربرداری و تجزیه و تحلیل ماهی های سنگ شده از ذخایر تانیس در داکوتای شمالی استفاده می کنند.
حدود 66 میلیون سال پیش، یک رویداد فاجعه آمیز سه چهارم از تمام گونه های گیاهی و جانوری روی زمین، عمدتا دایناسورها را نابود کرد. معمای این که چرا بسیاری از گونهها مردهاند در حالی که گونههای دیگر زنده ماندهاند، مدتهاست که دانشمندان را به خود مشغول کرده است.
مقاله جدیدی که در ژورنال نیچر منتشر شده است نتیجه می گیرد که یکی از دلایل این گزینش تکاملی زمان ضربه است. بر اساس تجزیه و تحلیل آنها از ماهی های سنگ شده که بلافاصله پس از برخورد کشته شدند، نویسندگان دریافتند که انقراض در بهار – حداقل در نیمکره شمالی – رخ داد و چرخه تولید مثل سالانه بسیاری از گونه ها را قطع کرد.
همانطور که قبلاً گزارش دادیم، پذیرفتهشدهترین توضیح برای علت این انقراض جمعی فاجعهبار به عنوان فرضیه آلوارز شناخته میشود که به نام فیزیکدان فقید لوئیس آلوارز و پسرش زمینشناس والتر نامگذاری شده است. در سال 1980، آنها پیشنهاد کردند که رویداد انقراض ممکن است ناشی از برخورد یک سیارک عظیم یا یک دنباله دار به زمین باشد.
16 پاراگراف باقی مانده را بخوانید نظرات