

بزرگنمایی / برداشت هنرمند از فضاپیمای Spektr-RG حامل تلسکوپ اشعه ایکس آلمان “بررسی گسترده ROentgen با آرایه تلسکوپ تصویربرداری” (eROSITA) و ابزار شریک روسی آن ART-XC. (اعتبار: مرکز هوافضای آلمان)
تلسکوپ Spektrum-Röntgen-Gamma که در سال 2019 با موشک پروتون پرتاب شد، شاید مهم ترین مأموریت علمی فضایی باشد که روسیه از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بیش از سه دهه پیش ساخته و اجرا کرده است.
فضاپیمای 1.2 تنی Spektr-RG که در حدود 1.5 میلیون کیلومتری زمین در مداری هاله قرار دارد، یک رصدخانه پیشرفته پرتو ایکس است که برای شناسایی و نقشه برداری از خوشه های کهکشانی و همچنین سیاهچاله های پرجرم طراحی شده است. مفهوم فضاپیما در دوران اتحاد جماهیر شوروی به وجود آمد، اما مانند بسیاری از پروژه های بزرگ فضایی، در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی کنار گذاشته شد.
شرکت فضایی روسکوسموس روسیه سرانجام این ایده را پذیرفت و با آژانس فضایی آلمان DLR در این ماموریت شریک شد. بر اساس این طرح، روسیه فضاپیمای Spektr-RG را میسازد و آن را به فضا پرتاب میکند، در حالی که موسسه فیزیک فرازمینی ماکس پلانک مستقر در آلمان، ابزار اصلی موسوم به eROSITA را طراحی و خواهد ساخت. این ابزار اولین مشاهدات خود را در پایان سال 2019 انجام داد و برای انجام یک مطالعه هفت ساله طراحی شد.
6 پاراگراف باقی مانده را بخوانید نظرات