• خانه
  • اخبار
  • برنج اصلاح شده ژنتیکی به کود کمتری نیاز دارد، غذای بیشتری تولید می کند

برنج اصلاح شده ژنتیکی به کود کمتری نیاز دارد، غذای بیشتری تولید می کند

 تاریخ انتشار :
/
  اخبار
برنج اصلاح شده ژنتیکی به کود کمتری نیاز دارد، غذای بیشتری تولید می کند


تصویر مجموعه ای از پله ها بر روی یک تپه که هر کدام با پوشش گیاهی سبز پوشیده شده است.

بزرگنمایی / یک مزرعه پلکانی برنج در ویتنام. (اعتبار: گتی ایماژ)

کود نیتروژن از گاز طبیعی تولید می شود. استخراج و سوزاندن گاز طبیعی به زندگی در سیاره ما آسیب می زند، بنابراین احتمالاً باید این کار را متوقف کنیم (یا حداقل سعی کنیم آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم). اما محصولات غذایی مانند همه گیاهان به این نیتروژن نیاز دارند. این کاملاً یک معماست، به ویژه از آنجایی که انتظار می رود جمعیت انسانی متکی به این محصولات طی چند دهه آینده رشد کند، در حالی که انتظار می رود مساحت زمین های زیر کشت کاهش یابد.

در پاسخ، مهندسان ژنتیک در چین در حال توسعه محصولاتی هستند که می توانند با نیتروژن کمتر رشد کنند و انواع برنج با بازدهی 40 تا 70 درصد بیشتر از برنج معمولی تولید کرده اند. دانه های بیشتری در هر شاخه وجود دارد، هر ذره دانه بزرگتر و متراکم تر است و گیاهان زودتر شکوفا می شوند. اکثر روش‌های اصلاحی که در حال حاضر بر روی غلات استفاده می‌شوند، تنها می‌توانند کمتر از 1 درصد افزایش عملکرد داشته باشند، بنابراین این مسئله بسیار بزرگی است.

یک ژن خیلی تغییر می کند

دانشمندان با بررسی پروتئین هایی به نام فاکتورهای رونویسی شروع کردند که اغلب بیان مجموعه ای از ژن ها را کنترل می کنند که اغلب در جنبه های مختلف یک عملکرد فیزیولوژیکی نقش دارند. در این مورد، تمرکز روی عوامل رونویسی بود که قبلاً برای تنظیم فتوسنتز شناخته شده بودند.

خواندن 7 پاراگراف باقی مانده | نظرات